Mulatság

a Bárka Színház előadása

B legény                        Szikszai Rémusz

S legény                        Mucsi Zoltán m.v.

N legény                        Scherer Péter m.v.

Fordította: Kerényi Grácia

Díszlet: Sárkány Sándor

Jelmez: Kárpáti Enikő

Munkatárs: Cseh Tamás

Rendező: Bérczes László

<

Három legény elindul a bálba. Úgy hallották, mulatság lesz. Kiöltöznek: öltöny, új cipő, lenyalt haj, virág. A bálterem zárva. Betörik, mert bentről hangokat hallanak. A terem üres. Most akkor lesz mulatság vagy nem lesz? És ha lesz, kitől lesz? Másoktól? Maguktól? Mit kell tenni, hogy mulatság legyen? Hogy muzsika legyen. Hogy igazi legyen. Ez a kérdés. Egy életen át.

„A rendező, Bérczes László – akárcsak eddigi, jobbára úgyszintén kamarajellegu munkáiban – hajszálpontos szövegelemzőnek és a színészekkel tökéletesen összehangolt játékmesternek bizonyul… Irdatlan sok és véresen komoly aprómunkát gyaníthatunk a késztermék mögött. Pár másodperces monodrámák, duettek, tercettek bomlanak ki összetett színházi nyelven, s csomózzák hozzá magukat a következő röpke képhez.”

(Tarján Tamás – Kritika)

„A hihetetlenül nehéz egyensúlyozás vaskos realitás, poénkodásra csábító humorizálás és a poétizált, filozofikus metanyelv-használat között sikerül. Röhögni kell és sírni: ahogy abban a színházban kellett, amiről már majdnem elfeledkezünk.”

(Budai Katalin – Criticai Lapok)

augusztus 10-11. (péntek-szombat) 21.00 óra

Belépődíj: 1500,- Ft

Nyugdíjasoknak: 500,- Ft