Keleti mesék

Al Zahra Hastánccsoport (Dorog)
Azy Zeih (Heizelmann Iza) és tanítványai
Nagyfalusi Flóra és tanítványai
Pharaoh Táncstúdió - Seres Zoltán mestertanár tanítványai (Budapest) Sahirat, a 2005-ös Raks Sharki verseny gyõztes csoportja (Budapest)
Siva Hastánccsooport (Visegrád)
Ölyüs Barbara

Sztárvendég: Seres Zoltán

Az õsi keleti tánc, amely jóideje nálunk is tartós divatként hódít, a Várszínházban már három fesztiválon igazolta a közönség elõzetes várakozását. Az idei - kétszer 50 perces - mûsor ugyanezt idézi: egy varázslatosan látványos, fergetegesen szórakoztató estét. Káprázatos kosztümöket, különleges ritmusokat, fülbemászó dallamokat. Izgalmas pillanatok szerkesztett sorozatát, amelyben az arab világ évezredek alatt kifinomult mozgásmûvészete találkozik az európai tánckultúra különféle irányzataival és az elõadók egyéniségével.
Létrehozva a hagyományos formakészlet egységén belül az újszerûen eleven, gyönyörködtetõ változatosságot.
Az esztergomi és környékbeli hastáncosok negyedik "seregszemléjének" is lesznek vendégszereplõi - csoportok és szólisták - Budapestrõl és az ország más városaiból. Nálunk elõször idén lép fel Ölyüs Barbara, a 2004-es Miss Hastánc Hungary-verseny gyõztese; az ismert és kedvelt táncosok között pedig mos sem kell majd hiányolnunk Seres Zoltánt, aki az eredendõen nõi táncot a férfias erõ és humor színeivel gazdagítja. június 21. (szombat) 21.00 óra
Belépõdíj: 1000 Ft
Nyugdíjasoknak: 500 Ft