ARANY-ÓRA

Kováts Kriszta a határterületeken érzi a legjobban magát. Ezért játszik, zenél és az utóbbi idõben rendez is. Az ARANY-ÓRA sok mûfajt ötvöz egybe: koncert és színház, képzõmûvészet, video és irodalom. Arany János balladái hangzanak el csak énekhanggal, azaz a cappella, több szólamban.
Szörényi Levente egyik klasszikus feldolgozása mellett (Vörös Rébék) Szirtes Edina Mókus új dalai szólalnak meg (pl. Tetemre-hívás, A walesi bárdok, Ágnes asszony, Hídavatás, stb.). Kováts Kriszta partnerei a Fool Moon öt tagú férfi énekegyüttes és Farkas Gábor "Gábriel". Gábriel nemcsak énekesként, de képzõmûvészként is meghatározza a produkciót. Az õ képei és élõben készült rajzai adják a látványt Korai Zsolt videóanimátor segítségével. A ritmusszekciót Keönch László beatbox-os (szájdobos) elõadó alkotja. A fiatalok körében népszerû beatbox élõvé, maivá teszi a klasszikus verseket.
Az emberi hang szinte mindent ki tud fejezni. Kováts Kriszta, Gábriel és a Fool Moon hangszerkíséret nélküli, sokszólamú éneke erre tesz kísérletet. Mindez Gábriel képeivel együtt izgalmas estét ígér.

július 30. (szerda) 21.00 óra
Belépõdíj: 1500 Ft
Nyugdíjasoknak: 500 Ft