Wellness lehetőségek Esztergomban és környékén

Esztergom Aquasziget

Esztergom két kőzet törésvonalán fekszik, ennek köszönheti az ezer év óta feltörő 14 meleg forrást, valamint a Szent István artézi kutat. Esztergomban már az ókori Róma idején is voltak fürdők, és meleg vizű források is. A középkorban végig működött a városban fürdő, ami a tatárjárás során épen maradt, a török hódoltság idején pedig tovább fejlődött. A városban több fürdő is működik, és mind a meleg vizű forrásokat használja.

Aquasziget - a felüdülés és pihenés szigete, egy szigeten

A Prímás-szigeten található Aquasziget Termál-, Élmény- és Gyógyfürdő, wellness központ egész napos kikapcsolódást nyújt a fürdés szerelmeseinek. Legyen kicsi vagy nagy, öreg vagy fiatal, gyógyulni vágyó vagy csak szórakozást kereső, mindenki megtalálja a kedvének valót. Nyáron a hivatalos nyitvatartási időben, május 1 és augusztus 31 között a kültéri medencék varázsolják el a kicsiket és nyújtanak kikapcsolódást a felnőtteknek. A kültéri pihenő medence, az úszó medence, a gyermek medence várral és csúszdával, az élmény medence vízeséssel, hullámeffektekkel, valamint a csúszda medence két, egy 72 és egy 93 méter hosszú csúszdával, kellemesen meleg hőfokú (26-36 fok között) vízzel, felejthetetlen nyári élmény és egész napos kikapcsolódás az egész családnak. A kültéri pihenőmedence és a 25 méteres úszómedence egész évben használható.

Aquasziget medence
Medence az esztergomi Aquaszigetben

A strand területén a gyermekek a medencék mellett hatalmas játszótéren vezethetik le felesleges energiájukat, a nagyobbaknak strandröplabdapálya nyújt szórakozást. A nyári időszakban a grill terasz kínál gyors-étkeket, finomságokat. A téli időszakban a grill terasz zárva van, de az Élményfürdő területén lévő önkiszolgáló étterem és drinkbár az év minden napján igénybe vehető, levesekkel, frissen sültekkel, egytálételekkel és főzelékekkel várja a pihenésben megéhezett vendégeket.

A fedett élményfürdő szinte az év minden napján felkereshető. Pihenőmedence, élménymedence, gyermekmedence, jacuzzi, masszázs, csúszda, szauna, dísztó, mini terrárium, látványkonyha, söröző, étterem, pihenőágyak, pihenőterek, élményzuhanyok biztosítják a feltételeket a tökéletes a pihenéshez. A beltéri élménymedence többek között sodrófolyosóval, vízeséssel, mászófallal, a pihenőmedence dögönyözővel, oldalmasszázzsal segíti a pihenést és a kikapcsolódást. A különleges effektekkel rendelkező két csúszda tökéletes szórakozást nyújt.

A meleg gyógyító hatását már évezredek óta használják különféle betegségek kezelésére. A meleg hatására a szervezet öngyógyító mechanizmusa felgyorsul, fokozódik a vérellátás és az anyagcsere, ezáltal a méreganyagok gyorsabban ürülnek ki a szervezetből. Szaunából többféle is rendelkezésre áll. A finn szauna 90-100 fokos alacsony páratartalmú melege kiválóan méregteleníti a szervezetet. A bioszauna alacsonyabb hőmérsékletű, 80 fokos, melynek hatása gyógynövény aromákkal fokozható. Ennek egy változata a fényszauna, amely színes fények váltakozásával és zenével teszi még kellemesebbé a szaunázást élményét és gyógyító hatását. A rózsaszauna kizárólag hölgyeknek fenntartott terület, külön pihenővel. A szauna belső tere fenyőfával borított, kellemes hangulatú, belépés fürdőruha helyett kizárólag magunkra terített törölközőben.

Az egész napos fürdőzés, kikapcsolódás, szaunázás után bizonyára mindenkinek jólesik egy pihentető masszázs. Választhatunk többféle masszázsból, illóolajokból, gyógynövényes krémekből, hogy az ellazulás tökéletes legyen. A welness központ különlegességei a pihenőhelyiségek, amelyek ágyakkal, rattanból készült székekkel, kanapékkal, könyvtárral és újsággal biztosítják a csendet és a nyugalmat a pihenni vágyóknak.

Az Aquaszigeten minden adott a pihenéshez és ellazuláshoz. Élményzuhany, relaxációs pezsgőmedence teszi még tökéletessé a pihenés élményét. De ha valaki a Kneipp kúra különböző módozatait akarja kipróbálni, természetesen azt is megteheti! Azonban sajnos csak 2015. december 25-e után. Addig az Aquasziget felújítás miatt zárva tart!