Szentpéteri Csilla és a 100 tagú Cigányzenekar

Szentpéteri Csilla zongoramûvész zenei életünk legszínesebb személyisége, zenekarával egyedülálló jelenség Európa zenei piacán.
Nemrégiben egy újságíró a zongora Paganinijének nevezte, lendületes, energikus játékmódját hallgatva, aki merész klasszikus zenei átirataival vált ismertté és népszerûvé. Saját elképzelése szerint ötvözi a komolyzenei melódiákat a mai, modernebb mûfajokkal, bátran merítve a rock, a latin és a világzene stílusjegyeibõl, felfokozott ritmusokkal és a könnyûzene kitûnõ zenészeinek improvizációival színesítve. Csilla zongorista, zeneszerzõ, hangszerelõ és zenei rendezõ egy személyben. Új, kreatív dolgot alkot, ami egyszerre modern és mûvészi, konzervatív és progresszív.
A világszerte ismert és elismert 100 Tagú Cigányzenekar és Szentpéteri Csilla zongoramûvész 2007-ben a legnagyobb közönségsikert aratták a különleges atmoszférájú Dohány utcai Zsinagógában. Az unikumnak számító cigányzene mellett klezmer és klasszikus zenei gyöngyszemek találkoznak Szentpéteri Csilla önmagában is egyedi zenei világával, megfûszerezve vérpezsdítõ ritmusokkal, gitárokkal. Szenvedélyes, izzó, felszabadult játékmódjuk igazi nyáresti kikapcsolódást ígér, briliáns zongorafutamok, bravúros hegedûszólók játsszák a népszerû dallamokat.
Külön érdekesség, hogy a közösen megszólaltatott mûveket Szentpéteri Csilla átirataiban ismerheti meg a nagyérdemû.

Az elõadás helyszíne: az esztergomi Bazilika oszlopcsarnoka

augusztus 17. (vasárnap) 21.00 óra